Her er du:

Indhold

Nyhedsbrev September 2011

  • Xena-teknologi bag menuplan på nettet
  • Xena 1.11
  • Opdateringskurser

Så er det blevet tid til et efterårs-nyhedsbrev, nu hvor sommeren er slut og det våde vejr for alvor har sat ind – lad os håbe at der også kommer nogle flotte solskinsdage ind imellem!

Mandag, 26 september 2011
Nyhedsbrev September 2011

Xena-teknologi bag elektronisk menuplan

Københavns Madhus, der blandt andet formidler kostfaglig viden til offentlige køkkener, har i samarbejde med os udviklet en elektronisk menuplan til de småbørnsinstitutioner i hele landet, der selv laver mad.

Institutionerne kan på Madhusets hjemmeside hente udvalgte kostplaner. Institutionerne kan så angive, hvor mange børn der skal spise dag for dag, ligesom de har mulighed for at flytte rundt på retterne i kostplanen. Herefter kan de udskrive indkøbslister og produktionsmateriale.

Københavns Madhus anvender Xena til at udvikle kostplanerne, der gøres tilgængelige for institutionerne, og Maxys har udviklet den funktionalitet, der gør det muligt at præsentere informationerne på hjemmesiden.

Man kan læse mere om menuplanen på:
http://www.kbhmadhus.dk/boernemad/i-koekkenet/menuplanen

Xena 1.11

Den nyeste version af Xena har primært to vigtige nye funktioner:

Portion som vægtenhed på opskrifter

På opskrifter kan man under vægtenheder nu angive, hvor meget en portion vejer (Xena kan også udregne dette automatisk). Det betyder, at opskrifter nu kan angives i portioner i retter, hvilket både gør systemet mere dynamisk og retterne lettere at forstå.

Kostenheder

Man kan nu angive kostenheder på retter, og man kan få udskrevet statistikker over antal leverede kostenheder for en periode. Kostenhederne kan bruges som dokumentation for produktion/forbrug, til prissætning eller til sammenligning.

Tag et opdateringskursus – det betaler sig!

Alene i løbet af de sidste par år er der kommet over 50 nye funktioner eller udvidelser i Xena. De fleste af dem er tilføjet efter ønske fra vores brugere – og det drejer sig ofte om funktioner, der kan spare tid eller lette arbejdet for brugerne.

Derfor er det en rigtig god ide at investere i et opdateringskursus. Kurset kan være skræddersyet efter ens behov, og man vil blive opdateret i de funktioner, der er relevante for ens arbejdsområde.

Kontakt Benthe Lynnerup (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 29643618) for at høre nærmere om mulighederne.