Her er du:

Indhold

Nyhedsbrev September 2010

  • Projekt Xena Dosmerberegning
  • Xena 1.7 frigivet
  • Udnyt Xena optimalt - få et opdateringskursus!

Her er så efterårets nyhedsbrev fra Maxys. Efter at have brugt sommeren på at færdiggøre version 1.7 af Xena, skal vi i gang med flere spændende projekter i efteråret. Så selv om vejret bliver mere kedeligt, har vi masser af andre ting at glæde os over!

Torsdag, 02 september 2010

Projekt Xena Dosmerberegning

Københavns Madhus og Hotel- og Restaurantskolen har indgået en aftale med Maxys om at udvikle et dosmerberegningsmodul til Xena.

Dosmerberegningsmodulet er et ekspertsystem, der skal bruges af f.eks. skoler og daginstitutioner, der selv tilbereder mad. Personalet indtaster en "dosmerseddel" for en periode, og ud fra det indtastede kan systemet rådgive personalet – f.eks. ved at foreslå at øge mængden af en given råvaregruppe, så kosten bliver mere næringsmæssigt korrekt sammensat.

Projektet er en del af regionsprojektet "På forkant med sund mad", der kører i Region Hovedstaden.

Xena 1.7 frigivet

Xena 1.7 blev frigivet efter planen primo september og indeholder en masse nye funktioner.

Af de vigtigste kan fremhæves:

» Rekvisitionsgrupper har skiftet navn til Prisgrupper.

» Transport-afregning: Ny funktion til beregning af hvor mange transporter, der har været i en periode til en kunde. På periodens sidste dag indsætter i hver kunde en bestillingslinje med det antal gange (dage), der er bestilt retter.

» Refusionsberegning: Til beregning og indsættelse af refusionsydelse i kunders bestillinger. Denne funktion sikrer, at kunden ikke bliver opkrævet mere end den angivne beløbsgrænse, i den valgte periode. Funktionen kan også indsætte negativ refusion, hvis kunder skal betale mere, når de har købt for mindre end beløbsgrænsen. På periodens sidste dag indsætter i hver kunde en bestillingslinje med den valgte refusionsydelse med det beløb, der skal modregnes.

» Det er nu muligt at tildele bestillinger og mønsterlinjer en prisgruppe, så kunder kan have ens bestillinger med priser fra forskellige prisgrupper. Kan f.eks. bruges til at lade gæsteretter afregne til en anden pris end kundens egne retter og/eller holde gæsteretter uden for refusionsberegningen.

» Når man laver disponeringsliste for en datokostplan, kan man nu vælge del-periode (fra og til datoer). Man kan med andre ord nøjes med at lave disponeringsliste for f.eks. en uge, selv om der er tale om en månedskostplan.

» Ny opskrift-statistik funktion, der viser hvor i Xena den valgte opskrift er i brug. Du finder funktionen nederst i opskriftsredigeringsvinduet.

Vi er allerede i gang med at planlægge Xena version 1.8, som skal frigives primo december.
Se en detaljeret oversigt over Xena-versioner på vore hjemmeside.

Udnyt Xena optimalt - få et opdateringskursus!

Alene i løbet af de sidste 6 måneder har Xena fået en lang række nye funktioner – mange af dem kan øge produktiviteten og spare en masse tid i det daglige. Derfor bør vore kunder overveje at bestille et opdateringskursus til Xena.

Bestil kurset inden d. 15/10 og få 20% rabat!